Mám desku MSI 790FX-GD70, Phenom 945 (TDP 95W), 4 (2x2) GB 1333 RAM Patriot (G-series 7-7-7-20), Radeon HD5850 (předtím X1900,) HDD Velociraptor 150GB, 500W zdroj (ovšem žádný ze známých značek, proto jsem nyní objednal Enermax 525, 82+). Nic není přetaktováno, nahrán poslední BIOS, C'nQ vypnuto, přesto se počítač nejpozději do hodiny zhroutí, aby při následném restartu vypsal při bootu hlášku "A Hyper transport sync flood error occured on last boot. Error 0085."
Děje se tak jak ve Win7, tak v Linuxu. Parametr HPET v biosu vypnut, zkusil jsem o desetinku zvednout napájení procesoru, avšak nic z toho nepřináší kýžený výsledek - počítač stále padá.
Připadá mi, že lze padnutí "vyprovokovat" sledováním televize (mám externí USB TV kartu), či videa. K pádu ale došlo i tak, že jsem počítač zapnul, přihlásil se a šel jsem si sníst večeři - po návratu na mne svítila zmiňovaná hláška.
Poslední věc, kterou jsem zkusil je, že jsem podtaktoval paměti na 800 MHz (zmenšením násobiče) - počítač vydržel běžet bez pádu asi 2 hodiny, pak jsem ho vypnul a šel spát.
MemTest běžel naprosto bez problémů několik hodin.
Jinou věc, kterou bych mohl udělat, jsem na internetu nenašel. Pokud mi někdo poradí a bude to fungovat, má u mne flašku něčeho dobrého, případně ekvivalent, pokud je nezletilý.