Po roku používania klávesnice Logitech LX700 som si teda konečne kúpil nový keyboard.Hlavne pre problémy so zmienenou Logitechkou (hádam štvrtý krát v tomto roku sa mi stalo že proste začala vynechávat alebo písat úplne
).Aj ked,musim uznať že svoju zásluhu mali aj absťáky na CSS a DIRT 2 Vyberal som z e-shopu alza.sk,nejaký ten tovar som už u nich kupoval.Po prejdení tradičnej ponuky výrobcov Logitech,Microsoft,Genius a podobných mi zostal ako jediný kandidát táto klávesnica.Hlavne ked som videl úžasnú cenu 10€,programovateľné a multimediálne klávesy,nebolo o čom viac uvažovať.Dnes som si teda po ňu bol,a tu sú moje dojmy.
Klávesnica k vám prijde zabalená v decentnej krabici,vzhľadom na cenovú kategóriu nie je potrebné čakať viac.
Ku klávesnici je pribalené štandardné príslušenstvo,manuál,CD s ovládačmi,no čo je neobvyklé,nájdete tu aj náhradné klávesy (W,A,S,D,Space,Shift,šípky).Túto featurku ocenia najmä gameri,ktorí pri zápasoch idú vymlátiť z klávesnice dušu
Prehľadný manuál písaný po česky.
CD s drivermi,kompatibilné systémy sú Windows XP,Vista,mne fungujú bez problémov aj na x64 Windows 7.
A tu je už samotná klávesnica
Z profilu.
Na ľavej aj pravej strane klávesnice sú multimediálne tlačidlá,toto bolo jedno z hlavných kritérii pri výbere.
Klávesnica podporuje v ovládačoch viacero nastaviteľných módov,môžete si teda nastaviť herný mód,pracovný mód...Pod displejom s ledkami Caps a Num locku,je tlačidlo na prepínanie módov.V spodnej časti displeja sa zobrazuje číslo módu,počet módov je 3.
Pri produktových obrázkoch klávesnice som nevkladal dôveru do nožičiek na spodku.Nakoniec sa však ukázalo že su celkom robustné,po vyklopení "vystrelia" von.
Pre gamerov je určené aj umiestnenie tlačidla Štart.Mnohokrát sa stáva že v zápale hry ho stlačíte,a výhra je v čudu
Tu som napísal vysvetlivky k jednotlivým klávesom:
Drivery sú tiež dostupné v češtine,po inštalácí je nutný reštart PC.Každému tlačidlu môžete prideliť inú funkciu ako je predvolená,navyše tieto nastavenia môžete meniť v každom z módov inak

Tlačidlu spustenia prehrávača možete nastaviť iný prehrávač ako predvolený WMP.

Klávesnica má tiež desať programovateľných modrých klávesov,môžete im priradiť funkciu podľa ľubovôle,od klávesových skratiek,po spustenie vami vybraného programu
Jedinou ich nevýhodou je,že pri písaní môžu ľudom s dlhými a veľkými rukami a prstami(ako ja) prekážať pri písaní.
Cena: 10,95€ s DPH
http://www.alza.sk/ocz-alchemy-series-e ... 107063.htm
//momentálne,je cena vyššia -okolo 12€,chytil som akciu
Stránka produktu:
http://www.ocztechnology.com/products/o ... r_keyboard
Zhodnotenie:
+ Cena
+ Kvalita spracovania
+ Programovateľné klávesy
+ Možnosti ovládačov,vrátane českej lokalizácie
+ Multimediálne tlačidlá (fungujú aj bez inštalácie driverov)
+ Rezervné klávesy (ocenia agresívni hráči
+ Prepínanie módov a ich možnosti
- Menší ľavý Shift (niekomu vadí menej,mne ani nie)
- Programovateľné klávesy môžu niekomu zavadzať
Hodnotenie : 9,5/10
Táto klávesnica je vhodná najmä pre hráčov,ktorým je ľúto vyhodiť za klávesnicu desiatky eur.Rozhodne sa teda netreba báť (pre mňa) neznámej značky na trhu s klávesnicami (OCZ však vyrába kvalitné RAMky,zdroje).....
Osobne som so svojim výberom veľmi spokojný