Radeon HD4850 vs AC Accelero S1 (Rev2)

Vaše testy, recenze a postřehy týkající se SW a HW

Radeon HD4850 vs AC Accelero S1 (Rev2)

Příspěvekod fix-cz » stř 25. čer 2008 20:41:27

Dneska byl opravdu parný den, rtuť teploměru se už už sápala po třicítkových hodnotách, no ale když jsem se v Catalystech podíval na teplotu nového Radeonu HD4850, skoro mi přeběhl mráz po zádech. Při podobných teplotách už pomalu začíná vřít voda, navíc referenční chladič rozhodně nepatří k nejtišším... No prostě nastal čas trochu provětrat Accelero S1 Rev2 od firmy ze země kulatých sýrů, čertovsky přesných hodinek a bankovních trezorů - švýcarské Arctic Cooling.

Všechno má ale svůj čas. Nejprve se podíváme na kartu, která tak trochu rozproudila bahnitě zelené vody trhu s grafikými kartami. Preview/recenzi nového Radeonu jste si již na EH.cz mohli přečíst, poslední část zmiňuje také naměřené teploty a ty tedy budou alfou a omegou následujících několika řádků.

Referenční chladič - děs a hrůza:

Jakkoli se ATI tato karta povedla, o standartně dodávaném chladiči mohu s klidem v srdci prohlásit, že se jedná o šmejd. Přesvědčte se sami:
Obrázek
Pokud není karta vytížena, Catalysty ji automaticky podtaktují z defaultních 625/993MHz (GPU/paměti) na 500/750MHz a větráček na chladiči je téměř neslyšitelný. Naměřená teplota už tak lichotivá není - 80°C je opravdu hodně. Když se karta v idle zahřívá na takové hodnoty, kolik asi bude mít při plné zátěži?

Samotný Unigine v0.4 - Sanctuary demo nedokázal kartu zaměstnat na 100%. Kýženého výsledku jsem dosáhl až se současně spuštěným Folding@home:
Obrázek
Nakonec jsem si ale vystačil s Soft Shadows Benchmarkem od oZone3D.net:
Obrázek

O 9 stupňů vyšší teplota není špatný výsledek oproti idle, ale za jakou cenu... Catalysty správně detekují stuštěnou 3D aplikaci a nastaví takty na 625/993MHz. Na zvýšenou zátěž reaguje i větráček a stává se z něj malý ukřičený spratek. Jestli běží na 100% mohu jen hádat - patrně ale ano. Slovy klasika musím konstatovat: je to fičák.

Výměna chladiče byla nasnadě, nicméně jsem ještě před tímto úkonem vyzkoušel, zda teplotám nepomůže výměna teplovodivé pasty mezi GPU a chladičem. Bohužel jsem měl k dispozici pouze jakousi nepříliš kvalitní od Arctic Cooling bez označení a výsledek byl zanedbatelný. Pokud byl někdo uspěšnější, napište.

Accelero S1 Rev2 - ah to ticho!

Po krátkých peripetiích s nasazením (později doplním - pokud bude zájem) jsem konečně pozoroval oku lahodnější hodnoty. Nejprve tedy samotné Accelero bez přídavného chlazení.
Idle: 48°C
Obrázek
Load: 61°C
Obrázek
Jak je vidět, už při použití pořádného pasivního chladiče dostáváme mnohem lepší výsledky a s naprosto žádným hlukem.

Po přidání 120 x 120 mm ventilátoru (Noctua NF-S12-800) pak už není co řešit:
Idle: 37°C
Obrázek
Load: 48°C
Obrázek

Nakonec ještě přidám přehlednou tabulku s naměřenými hodnotami:

Obrázek

Teploty load byly naměřeny po 10 minutách plné zátěže. Case byla větrána dvojicí 120 x 120 mm ventilátorů: Noctua NF-S12-1200 ve zdroji a na zadní straně jeden Arctic Cooling regulovaný na cca 700RPM.

Doplněno:

Plním, co jsem slíbil. Takže tady je návod na instalaci Accelera S1. Předem se omlouvám za kvalitu některých fotek. Zdá se, že můj Canon dostřílel :cry: (nebo to bude rukama? :) asi od kždého trochu)

Nejdříve pár fotek Accelera:
ObrázekObrázekObrázek
Balení obsahuje hlavní pasivní chladič, 8 malých pasivů na paměti, dva druhy pasivů na obvody napájení, perforovanou záslepku na zadní stranu case, šroubky, podložky a návod.

1. Odstranění původního chladiče

... je vcelku triviální záležitostí. Tedy pokud máte opravdu malý šroubováček :lol: . Ale než se dostaneme k samotné amputaci, chtěl bych vás nejprve varovat. Pokud kartu vyděláváte z počítače, který ještě před chvílí běžel, pamatujte jakých teplot karta dosahovala (a to i v idle). Ač poctivého nepálí, GPU nebo pamětím by rychlá změna teploty mohla uškodit. Proto spěchejte pomalu a nechte kartu vychladnout.
ObrázekObrázek
Nyní k samotnému aktu odejmutí chladiče. Můžete začít odpojením napájení ventilátoru na horní straně. Zespodu je chladič připevněn osmi šroubky na krajích a dalšími čtyřmi kolem GPU. V jakém pořadí je budete povolovat záleží na vás. S pomocí trocha násilí kartu od chladiče odtrhněte (ale opatrně! :D ) a naskytne se vám takovýto pohled:
Obrázek
Pokud na pamětech nebo na obvodech napájení zůstala teplovodivá "hmota", tak ji odstraňte. Teplomilné ještěrky odežeňte.

2. Čistka a lepení

Na horní straně samotného grafického čipu zcela jistě zůstalo trochu teplovodivé pasty. Tu je nutno odstranit - buďto nějakým jemným hadříkem nebo mě se osvědčily papírové kapesníky. Vynalézavosti se meze nekladou, hlavně proboha nepoužívejte Cilit (ikdyž čistí a nepoškrábe :D )
Dále je třeba očistit/odmastit paměťové čipy případně ještě i GPU - pokud to uznáte za vhodné. Můžete použít např. líh, určitě existují i speciální přípravky, no ale mi na Moravě již dlouhá léta používáme odmašťovač/všelék - domácí slivovici.
Nalepení pasivů na paměti je opět jednoduchá záležitost. Strhněte ochraný papírek, který zakrývá samolepící vrstvu a pasiv položte na paměťový čip, jemně přitlačte. Ještě před tím si promyslete, jak kolem pasivů bude proudit vzduch a podle toho směrujte jejich žebrování. Ikdyž je to vesměs jedno.

No a nyní se dostáváme k prvnímu problému - jak chladit napájecí obvody?
Obrázek
Jak vydno, pasiv dodávaný k Acceleru je po všech stránkách naprosto nevyhovující. Druhý je určený pro Radeony 1950Pro - takže též nepoužitelný. Tož co teď?
Čirou náhodou jsem ale našel malé pasivy od Primecooleru, které byly pro tento účel jako stvořené (což jsem si původně myslel). Na následující fotce můžete videt, jak by to mělo vypadat v ideálním případě:
Obrázek
Jenomže ti malí parchanti ne a ne držet. Paradoxně papírek zakrývající lepící vrstvu nešel odlepit ani při použití nejhrubějších chvatů a hmatů. Nakonec jsem je musel ke kartě ještě připevnit pomocí gumičky. Pokud tedy uvažujete o využití této možnosti, vyvarujte se pasivů od Primecooleru.
Přemýšlel jsem i o jiných alternativách. Například nechat napájecí obvody bez chlazení - tak jak to provádí ASUS na kartách se svou verzí chladiče:
Obrázek
Jistě zajímavým, ale náročnějším řešením by byla modifikace původního chladiče. Prostě by se uřezal a část by se přišroubovala zpět. Tím ale pochopitelně ztratíte možnost kartu v budoucnu reklamovat.

3. Jdeme do finále

Otočte si Accelero spodem vzhůru (tak abyste viděli styčnou plochu, do které vedou heatpipy). Můžete si povšimnout, že v AC nám už předem nanesli teplovodivou pastu, za což jim děkujeme :) Podle informací na stránkách výrobce by to měla být ARCTIC MX-2, takže žádný šmejd.
Kolem styčné plošky se nachází dvakrát čtveřice otvorů se závity a malé nálepky. Z nich strhněte ochrané papírky a nachystejte si 4 silnější podložky (krátké černé trubičky). Nás budou zajímat jen ty otvory, které jsou od sebe nejdále (úplně na kraji)
Obrázek
Na ně přiložte nachystané podložky - díky lepící vrstvě budou krásně držet na místě. :clap:

Nu a nyní už můžete přiložit kartu. Chladič by ji měl přesahovat jen na straně, která je obvykle nejdále od základní desky - tedy takto:
Obrázek
Snažte se strefit otvorem na otvor a postupně našroubujte 4 šroubky i s podložkami (tentokráte s těmi uzkými červenými). Šroubky ještě nedotahujte (no, ikdyž...)

Zbývá už jen chladič upevnit dvěmi plastovými kotvičkami. V tištěném návodu je nasazují s povolenými šroubky, ale já jsem je radši dotáhl, ať chladič zbytečně nenaráží do GPU (sice je kolem křemíkové části ochranný rámeček, ale sichr je sichr). Kotvička se skládá z L a T části. Nejprve nasazujte ty ve tvaru L - vyberte si místo, kde nezavazejí žádné kondenzátory nebo pasivy na pamětích. V návodu to dělají trochu nešikovně (tak to ani snad nejde). Mě se osvedčílo eLka otočit o 90°, zasunout mezi chladič a kartu a až byly na správném místě, tak jsem je opět otočil - jako západku na vratech. Jedna část se zacvakne do karty, druhá je mezi žebry a do té pak zhora chladiče zacvakněte Téčkovou polovinu kotvičky.
Tak a je hotovo. Ještě dotáhněte šroubky - pokud jste tak neučinili. Mezi chladičem, trubičkovou podložkou a kartou by neměly být žádné mezery. Pasivní chlazení máme hotovo, ještě foto do rodinného alba:
Obrázek

4. Chladím se aktivněji, Jasánek!

Pokud chcete dosahovat menších teplot, nezbude vám než použít některý ze způsobů aktivního chlazení. Arctic Cooling nabízí možnost zakoupit k Acceleru přesně k tomuto účelu vyvinutý Turbo Module, o jehož tichém chodu mám pochybnosti (1500 RPM). Proto možná bude lepší použít některý pomaloběžný 120x120mm ventilátor. V mém případě to byla výše zmíněná Noctua.
K uchycení jsem použil 4 klasické vázací pásky:
Obrázek
Chtělo to trochu trpělivosti, ale podařilo se. Otvory na připevnění větráku jsou skoro přesně v místech, kudy prochází heatpipy. Dobré je si pásky na jednom konci ohnout a rychle provléct - než se vrátí do původního tvaru. Pro snadnější manipulaci s větrákem pásky nedotahujte úplně dokud nebudete mít nasazeny všechny čtyři.

Výsledek, který chladí kartu a hřeje u srdce, pak vypadá nějak takto:
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Pozn: Stratosovi to tak tak vyšlo, mě ne. teď mluvím o tom, že jedna z heatpipe zasahovala do chladiče na čipu paměti. Tři vnitřní žebra onoho pasivu jsem musel mírně ohnout. Nic složitého - je to hliník! :D
ObrázekObrázek

Nakonec jen pár fotek z case:
ObrázekObrázekObrázek

Jo a děkuji za kladné hodnocení! :D
Naposledy upravil fix-cz dne pát 27. čer 2008 22:42:59, celkově upraveno 4
Když se ti to zkazilo
tak použij kladivo.
fix-cz
Intel 8088

Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Radeon HD4850 vs AC Accelero S1 (Rev2)

Příspěvekod Onecar » stř 25. čer 2008 20:43:45

Profi práce, to si zaslouží zalinkování z titulky EHW.cz :-).
„Pokud je ateismus náboženství, je poté zdraví forma nemoci a pleš barva vlasů.“
Onecar
Redaktor

Získaná poděkování: 1 ×

Příspěvekod Aries » stř 25. čer 2008 20:46:47

Super testik, takisto planujem do noveho PC takuto kombinaciu, takze ocenujem usilie :clap:
Inak o ake problemy islo? Urcite sa podel o skusenosti, mnoho ludi to oceni :)
Starodavny clen fora, dnes uzivajuci si moderatorsky dochodok na Bahamach s pretaktovanymi modelkami.
Aries
Moderátor

Získaná poděkování: 1 ×

Příspěvekod estec » stř 25. čer 2008 20:51:01

rovněž se připojuji s pochvalou :clap:
Ty peripetie s nasazením by mě zajímaly. Díky.
Sony VAIO EB1S1E, M-Audio AV 30, Audio-Technica ATH-SJ5
estec
Intel 80486 SX

Příspěvekod fix-cz » stř 25. čer 2008 20:52:50

Tak zítra to doplním, teďka se sem žene hrůza jakási, takže asi brzo vypadne proud :D
Když se ti to zkazilo
tak použij kladivo.
fix-cz
Intel 8088

Příspěvekod Lukáš V. » stř 25. čer 2008 21:02:55

Až doplníš jaké nastaly peripetie, odkaz na hlavním webu tě nemine. ;-)

Cnews - Denní zpravodajství ze světa IT | Cnews Twitter | Sestava | CSFD | Steam
Můj Twitter

Necitujte celé předchozí příspěvky, neštvěte mě s userbary a barevnými podpisy.
Lukáš V.
Administrátor

Příspěvekod Tibor » stř 25. čer 2008 21:32:33

Vynikajuce vysledky. Len neviem ze vysokopostavene inzeniri nato neprisli pri navrhovani chladica????
Pri testovani karty nevyskusali ine chladice??? Uz na viacerych weboch som videl ze menia chladice na 4850 a 4870 kartach. A vysledky su viac nez zaujimave.
ASUS P5Q-E, Intel Quad9400 / 3,6G, 6GB Kingston HyperX DDR2 1066Mhz, Thermalright Ultra 120 Extreme, MSI GTX460 Hawk Talon, Samsung 830 SSD 128GB, Spinpoint F3 - 1TB , Seasonic X-650, NZXT Alpha, Logitech Illuminated, Genius Ergo 555 laser, LG 24" W2452T
Tibor
AMD Sempron 64

Získaná poděkování: 3 ×

Příspěvekod Shit » stř 25. čer 2008 22:10:04

Tibor píše:Vynikajuce vysledky. Len neviem ze vysokopostavene inzeniri nato neprisli pri navrhovani chladica????
Pri testovani karty nevyskusali ine chladice???
Jj - tohle je asi největší mínus 4850 -> to chlazení AMD/ATi skutečně nezvládlo dobře @ jak šetřit na nesprávném místě. :?
Shit No1@game: Intel Xeon X3350, AF Extreme, Asus P5E (X38 + ICH9R), 4x1024 A-Data EE = 4096RAM @ 800MHz, PowerColor HD 5870 / 1024RAM, 2x320GB WD3200AAKS - RAID 0, Corsair TX750W, SB X-Fi Gamer & CM HAF RC-932. Shit No2@kancl: Intel C2D E6700, AF 7Pro, GA EP43-DS3LR (P43+ICH10R), 2x1024RAM A-Data EE 800MHz, 250GB Seagate a 2 x 250GB Seagate RAID 1, MSI 6600@GT, WXP 32bit / WXP 64bit. Shit No3@účto: Asus K8V-XE (VIA KT890+VT8251), 2x512RAM Kingston, A64 3000+, Maxtor 40GB, ATI 1300Pro.
Shit
AMD K6-III

Příspěvekod Tibor » čtv 26. čer 2008 9:52:26

Neviem ci setrili na tych chladicoch. lebo niekto to musi vyrabat, a pri objednavkach takeho mnozstva chladicov co by ATI zobral od vyrobcu kludne by sa zmestili este do takej cenovej hladiny, ze karta by sa nepredrazila. Ale o par tyzdnov budu na trhu ATI karty s inymi chladicmi. Urcite nejaky vyrobca sa chyti toho a bude ponukat za tu istu cenu lepsie chladene karty.

Len tak mimo temy:
Zamyslel uz niekto nad tym ze k dosiahnutiu takeho vykonu co ma teraz ATI potrebovali 800 shaderov....
A spotreba elektrickej energie je vysoka.
ASUS P5Q-E, Intel Quad9400 / 3,6G, 6GB Kingston HyperX DDR2 1066Mhz, Thermalright Ultra 120 Extreme, MSI GTX460 Hawk Talon, Samsung 830 SSD 128GB, Spinpoint F3 - 1TB , Seasonic X-650, NZXT Alpha, Logitech Illuminated, Genius Ergo 555 laser, LG 24" W2452T
Tibor
AMD Sempron 64

Příspěvekod KunNy » čtv 26. čer 2008 9:57:53

Co dodat - nice work ;) Toto řešení (HD 4850 + AC Accelero S1) se dle mě stane oblíbenou věcí - kolem 4 000Kč absolutně tichá karta (jen pasivní Accelero S1) se skvělým poměrem cena/výkon...
PS: Nechceš článek doplnit o přetaktování?
Core 2 Duo E6750 @ 3,52Ghz 1.38V real + Noctua U12F
Gigabyte P965 DS4 rev. 3.3
Geil 2 x 1GB @ 880Mhz 4-4-4-12 2.10V
Radeon HD 2900XT + AC Accelero Xtreme 2900
TV Tuner MSI @nywhere A/D/FM
Samsung F3 1TB + Hitachi T7K500 320GB
Samsung S203N
Chieftec CFT-A12C-560W + Nexus D12SL-12 BW
Zalman GS1000 SE + 3 x Nexus D12SL-12 BW + Zalman ZM-MFC1 Plus
KunNy
Intel 80386 DX

Příspěvekod locki » čtv 26. čer 2008 10:30:59

chce to jeste fotecky karticky a acelerem - jak to cele pasovalo atd ..... skvela prace :clap:
Odborník nemůže rozumět všemu, je omezovaný svým oborem. Kdo není v ničem odborníkem, není ničím omezován ...
X2 6000+@ 3GHz ,Sapphire 4850, 2x2Gb A-Data 800 Mhz, Case CM Stacker 831, Western Digital WD6400AAKS , MSI K9N SLI Platinum , Enermax Modu82+ 525W ,SB Audigi
locki
AMD K6

Příspěvekod nuff » čtv 26. čer 2008 21:59:59

Dobrá práce chlape. Musím smeknout.

K těm origoš chladičům od ATI. Tak výrobce se snaží udělat tichou kartu, tak za cenu vyšších teplot se hladina hluku posune k těm snesitelným hodnotám. Když už to bude v zátěží, tak nějaký ten hluk je trochu prominutelný. Holt za nízkou pořizovací cenu karty je třba zaplatit tuhletu daň. Ovšem uživatelé, kteří jsou na vysoké teploty hákliví, to musí řešit podobně jak zde.
Obrázek
nuff
AMD Phenom X3

Příspěvekod Jirk4 » čtv 26. čer 2008 22:20:48

Z tech Primecooler pasivku bych smirglem odstranil jejich zazracnou teplovodivou nalepku, nejdriv hrubym a pak jemnym, a potom bych je tam nalepil pomoci teplovodive nalepky od Akasy. Mam to podobne udelane na 8800 GT :)
Jirk4
AMD Athlon 64

Příspěvekod Swamp » čtv 26. čer 2008 22:46:13

Skvělá a velmi přínosná uživatelská recenze, chválím.

Mám ale dotaz: jak jde karta s Accelerem přetaktovat?
Uživatelské info
Na recenzi: HP Pavilion dv6-6c60ec, Acer Aspire One D270 - Atom N2800, Samsung 700Z - po všech stránkách úžasná 15ka, Dell XPS 15 (L502x) - herní notebook, co má perfektní všechno kromě herního výkonu, HP ProBook 4535s - AMD A6-3420M na test přetaktování atp.
Swamp
Redaktor

Příspěvekod Mirek Jahoda » čtv 26. čer 2008 23:42:35

Perfektní a 100% užitečný testík, díky. Zalinkováno z mainpage.
Mirek Jahoda
Administrátor

Poděkoval: 9 ×
Získaná poděkování: 6 ×

Příspěvekod ovAvo » pát 27. čer 2008 7:17:21

Tahle karta se mi po přečtení prvních testů hned moc zamlouvala - až na ty teploty!!! :shock: A taky jsem uvažoval o této variantě s chladičem Accelero S1 (už ho mám na své HD3870).
No a ty jsi to tímto článkem rozhodl za mne :mrgreen:. Gratuluji - moc pěkná práce a jen tak dál. :clap:
... only an idiot does not change their views. Winston Churchill
ovAvo
UMC 486

Příspěvekod kmsa » pát 27. čer 2008 7:23:34

ESte by to chcelo ako nasadit samotny pasiv ARCTIC Accelero S1
a jedna vec k Accelero S1 nedavaju teplovodivu pastu? ci treba kupit CoolerMaster pasta
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F13 | RAM: A-DATA 2x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Vista Ultimate SP1 Sk | REPRO: Logitech X-210
+
Nokia N73, miniSD Kingstone 2GB
múdry sa postata o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
kmsa
Intel 8008

Příspěvekod kisser » pát 27. čer 2008 7:31:49

ja sa len chcel opytat, to co ma to accelero za "pavuka" ? ja co mam tak vypada uplne inak, ten co mas ty, je novsie revizia ?

a druha otazka, kedze HD4870 ma inak ulozene napajacie obvody, mohol by tam sadnut ten chladic lepsie nie ?

alebo sa mylim ?
MB:Asus P5Q-E CPU:Intel Core 2 Duo E8400 3,0@3,6GHz(Scythe Ninja plus rev B ~850rpm) RAM:Adata Gamers Edition (2x2GB) 800MHz 5-5-5-12 VGA:GIGABYTE NX98X512H-B 9800GTX (ArcticCooling Accelero S1 + 12cm fan ~800rpm) HDD:WesternDigital WD640AAKS 640GB SATA2 PSU:Enermax PRO82+ 525W CASE:CoolerMaster Dominator CM690 DVD:ASUS DRW-2014L1T SATA REG.OT.:ZALMAN ZM-MFC1 4+2 fan MOUSE:A4tech X-710F 1000dpi KEYBOARD:Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 SK LCD:LG Flatron W2042T-PF 20"
kisser
Zilog Z80000

Příspěvekod El_Diabl0 » pát 27. čer 2008 7:44:02

Super clanek, presne o tomle reseni jsem vcera uvazoval.. co se stane dys nebudu mit nic na ty obvody atd ? nerad bych kupoval dalsi chlazeni, jsem ve financni tisni...
uvidime jak to cele dopadne, skoda ze to nesedi jak ma.. nejsem nic moc kutil, radeji bych asi zvolil neco co na to posadim a bude :)
dobra prace
El_Diabl0
Intel 80286

Příspěvekod switch » pát 27. čer 2008 8:01:59

El_Diabl0 píše:...nerad bych kupoval dalsi chlazeni, jsem ve financni tisni...

no hadam ze zas v takove tisni aby sis nemohl dovolit treba tyhle pasivky za 60,- kc nejsi ;)
"It's not even in any way like the traditional game endings, where you can say how many endings there are or whether you got ending A, B, or C" - Casey Hudson
switch
Moderátor

Příspěvekod El_Diabl0 » pát 27. čer 2008 8:03:51

switch píše:
El_Diabl0 píše:...nerad bych kupoval dalsi chlazeni, jsem ve financni tisni...

no hadam ze zas v takove tisni aby sis nemohl dovolit treba tyhle pasivky za 60,- kc nejsi ;)

no to by problem nebyl :-) snad to sezenu vse v jednom shopu ( od ktereho bere IT shop kde pracuju) a nebudu platit postu ;)
El_Diabl0
Intel 80286

Příspěvekod joujou » pát 27. čer 2008 8:52:33

nechapu ati proc ma v 2d 500mhz a ne 300mhz jako u 3850 pak je jasny ze ty teploty nespadnou, zkuste to nekdo v 2d podtaktovat na 300 a uvidite ze to bude cajk...

jinak na ty napetovy regulatory staci chlazeni jen na ty cerny svaby takze stejne jako u 3850 rozriznout ten dlouhej pasiv napul, dat do sebe a pripevnit
joujou
Intel 4004

Příspěvekod 3D_Crab » pát 27. čer 2008 9:00:10

Nechcete někdo změřit spotřebu se stockem vs. spotřeba s Accelerem ? Nedávno tady vyšel menší článek s tím, že větší teploty znamenají přece vyšší spotřebu. Rozdíl 40°C by už nějakej ten Watt ušetřit mohl, ne ?
3D_Crab
Intel 4004

Příspěvekod Tibor » pát 27. čer 2008 10:23:54

Vcera som nasiel jeden web, kde skusali Thermalright HR 03 nasadit na nove radeony.
Pasuje bez problemov. A teploty sa znizili o 50% nez ati chladic.
Tibor
AMD Sempron 64

Příspěvekod Stratos » pát 27. čer 2008 10:41:44

provzuji CROSS HD4850 + S1 a taky no problem pasivne teploty nejdou pres 60°C zde fotky:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/HD_4850_S1_CROSS/
Asus P5E-X38, Q9400@3.5Ghz, THERMALRIGHT 120 Ultra Ext., Enermax Revolution 1250W, Thermaltake Shark, Corsair Dominator 8GB(4x2GB 1066MHz-CL5), 1x WD Black 640GB + 2x SILENTMAXX, 3x1TB WD GREEN ASUS HD4890 1GB [1Ghz/4.7Ghz], X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, HP L2465, LG GGW-H20L, Logitech G9, Logitech diNovo, APC 1000V, WIN XP
KINO-Zvuk: Reciever Onkyo TX-SR505E + Repro JAMO 5.0 606S + SUb, Obraz: Plátno 110", Epson EMP-TW700 + X-BOX 360
Stratos
Intel Celeron

Další

Zpět na Recenze SW a HW