Tak už ho mám doma. Včera jsem si pro něj zaběhl rovnou do sídla Lenova. A abych nezapadl v davu, tak mám doma verzi s 1,6GHz Atomem a GMA950

. Jdu sepsat SZ Tralalákovi a uděláme přímé srovnání obou platforem v jinak identickém železe.
Ještě dodám pár postřehů k tomuto notebooku:
- 12" displej je výborný. Necítím se níjak ztísněný a když to vidim, tak bych si buď koupil nějaký handheld max 7" ve stylu Psionů a HP Jordana, nebo až tohle (možná ještě 11" by šlo). Na 12" WXGA jsem zvyklý, protože jsem dřív vlastnil takový notebook (samozřejmě ale s klasickým Core Duo a plnou výbavou včetně DVI).
- Svítivost na max úroveň je až překvapivě silná. 4x dražší (13") DELL Latitude E4300, který jsem venku postavil vedle něj, nabídl stejný jas... na obou se dalo s přehledem pracovat (bylo mírně zataženo).
- Klávesnice je bezkonkurenční. Kdo hodně píše, tak je tohle mezi levnými malými notebooky jasná volba. Ani mě nenapadá, kdo by se S12 klávesnicí přibližoval. Člověk má při psaní podobný pocit, jako při psaní na ThinkPadu.
- Touchpad je překvapivě použitelný. Má rozumnou velikost a má tlačítka pod sebou. To se cení.
- Baterka nedrží úplně pevně. Je to konstrukční nedostatek, ale trpí tím spousta notebooků. Nevidim v tom absolutně žádný problém.
...víc jsem toho zatím neotestoval, protože jsem ještě večer mizel pryč a S12 jsem zatím nechal doma. O víkendu si na ní určitě najdu čas (musim, v pondělí ji vracim).