Jedného času som uvažoval o kúpe S12 s VIA NANO a nejaké info som zháňal aj tu(príspevky vyššie). Potreboval som aby mi išlo Visual studio(VWD,SQL,FW3.5...) Mal som možnosť to odskúšať na S12 s Via. Šlo to, ale ako sa hovorí "s odretými ušami". V decembri som kúpil asus 1201N. Aj naprik tomu, že je tam W7 systém je svižný a VS ide v pohode.
Dvoujadro (u N330 se ctyrmi kontexty) pri vytizeni vice ulohami lepe "dycha". Tak to casto je.
Nebudem sa hádať Visual studio(VWD,SQL,FW3.5...) som nikdy neskúšal. V podstate už asi druhý týždeň keď sa k tomu dostanem porovnávam Asus EeeTop 2002T čo je podľa môjho názoru ten istý HW ako netbook Asus 1201N teda Atom 33O (ION).
Ak mi niekto povie, že W7 Home Premium je systém, s ktorým sa dá rovnako svižne pracovať ako s Win XP Prof. SP3 tak jednoducho zavádza. Len taká maličkosť ako je robenie screenschotov v skicari trvá naozaj systému a jeho reakčnému času povedal by som neskutočne dlho oproti XP. Za ďalšie bars jaká inštalácia väčšieho programu (aplikácie), ale aj hry trvá W7 v kombinácii s Atomom 330 (ION) naozaj v porovnaní s WXP a Nanom L2200 (Trinity), ale aj Nanom U2250 a VX800 dlhšie a niekedy podstatne dlhšie. Aj práca s netom vykazuje rozdiely a nie len tie benchmarkovské. Proste nebyť Google Chrome a pod. tak pri IE zošediviem.
Niekedy by som povedal, keď sa pozerám na Task Manager Atomu 330, pri práci kde zaťaženie je 45-65% a na vedlajsom monitore Nano 80-100% a Nano skončí aj o desiatky sekúnd skôr v čom to asi tak je. (može to byť aj v neidentickosti diskov 3.5" vs. 2.5", ale potom vezmem S12stku ktorá má tiež 2.5" a stále obdobný efekt).
Potom sa mi núka kacírska otázka. či naozaj deficit architektúry in-order naschval HyperThreading a druhé jadro krásne nerozkladá. A 100 bodov za to, že sa na tie 4 jadrá dobre pozerá v Task Manageri.
A áno pripúšťam, že ak je aplikácia dobre napísaná resp. využije obe jadrá + HT môže byť práca svižnejčia napr. aj v tom Visual studiu alebo pri mnou efektne testovanom Cinebenchu.
Ale aby som bol korektný, mne sa s Asus EeeTop 2002T pracuje dobre resp.
veľmi dobre. Veľká obrazovka, kultivovaný chod, a ten dotykový display to ma až tak neláka. Možno to je aj tým, že pracujem aj s VIA C7 a som tak nejak zvyknutý.
Určite však dám ruku do ohňa, pretože už som mal Atom 330 s XPčkami na testovanie, že XPčka by tomuto HW pristáli lepšie a rozdiel s VIA Nano (Trinity) alebo (VX800) by som si ani nevšimol.
Len to Nano s XP je voči Atomu 330 W7 naozaj svižnejšie.