od sladz » pát 04. zář 2009 23:18:17
já se velice omlouvám jestli kazím vlákno, ale řeknu to na rovinu asi takhle. po lenovu jsem čmuchal od června. tralalákovo recenze mě uchvátila, bylo to přesně to, co jsem potřeboval aby dal někdo dohromady. ony ty recenze na notebook.idnes apod. webech jsou řeknu pro člověka který tomu trošku "rozumí" v uvozovkách-o ničem, přepsaná specifikace a o tom jak dlouho to nechaj běžet na stole s šetřičem obrazovk nebo se spuštěnym filmemze zahraničních webů.- sorry.. označil bych se za jako takvý ten uživatel sestředními znalostmi. Přiznam se, prošel jsem spoustu materiálů k tomu lenovu, porovnání s jinými "klasickými" CPU atd atd.. nemusím se rozepisovat, snad, prostě jsem hledal a četl, to jen na okraj, aby to nevypadalo, že nemám zájem hledat a číst a "týrám" Vás tady.
Opak je pravdou, právě, že tady jsem narazil na Vás- lidi které to zajímá a jsou v tom nějak zainteresovaní a fundovaní. Já jsem v tomhle podle Vás niemand, já si najdu benchmark, najdu si specifikaci cpu, k tomu pár komentářů, které bohužel většinou nevypovídají objektivně- jejich pisatelé nemají srovnání, což jsem zde našel a velice mě to potěšilo.chválím zdejší přispěvatele!bohužel pro mě je bechmark jen "číslo", v porovnání s ostatními čísly si dokážu představit, jaký asi rozdíl mezi cpu je. nejde však jen o cpu. pc nebo ntb je pc sestava, tak to beru, proot jsem se ani nevyptával na cpu nano.
na 99% jsem rozhodnutý pro to lenovo. už z důvodu, že si myslím, že pro mé sezení v gauči je to ideální kocour,oproti tomu asusu.(1,5vs.2,3kg) Asus sice disponuje větším výkonem, ale bratru narovinu. na tu mou práci to musí stačit, pokud ne, mám k dispozici ještě další 2 PC a mnohem vyším výkonem primárně určených k práci vyžadujícím větší výkon!!Další věc je, že s tím lenovem jsem měl možnost chvíli pracovat....s tím asuse asi jen stěží, nikde jsem ho na krámu v Plzni prostě neobjevil a dle inf. ani neobjevím, jeniné co jsem anšel byl jeho "bratr" K50ij s 15,4" lcd,ale úplně jinou konfigurací...nejde srovnávat.
o tom, že můj původní záměr byl mivvy L310 delux v 10", je zbytečné hovořit-prostě 10"je málo. bude to lenovo...druhé do rodiny aby se R61i necítilo tak samo. však ten cdrom se nechá nahradit kusem kabeluk 2PC či wifi sítí, popř tím externím dvdromem, ono stejně budouctnost si přeje ntb bez dvd mechanik a tento trend se bude posilovat. ostatně dnes máme půl tera ext disk za směšný peníz, 16GB flash disky za směšné peníze atd...
můj poslední dotaz zní: má pro mne smysl čekat na nvidia ION s atomem, máte porovnání? nebo skončit ve stejné řece s vámi na via nano s CH9??