WIN7 - Administrátor nemá dostatečná pro práci s fotkami

Windows, Linux, UNIX, ... vs. PC hardware

WIN7 - Administrátor nemá dostatečná pro práci s fotkami

Příspěvekod ansorgemartin » stř 03. bře 2010 15:55:53

Dnes mi máma volala, že ji při volbě přílohy do mailu nejde otevřít složka s fotkami.
Když jsem na to sám koukal, tak fotky nejdou ani otevřít z důvody nedostatečných práv.
Změnit mi to šlo velice složitě přes vlastnosti fotky (Když chci přiřadit práva jejich účtu, tak není ani v nabídce a musím jej ručně napsat.) a to pouze u jednotlivých fotek! Jsem už bezradný.
Nevíte kde je problém?

Dokonce i na přejmenování fotky nemá profil dostatečná práva.
Zajímavé je že to udělalo pouze u jediné složky, ostatní fotky, videa atd. jsou zcela v pořádku.

Děkuji za všechny rady
Asus TA-D31 SE, Seasonic 500W, Gigabyte GA-MA770-UD3, AMD Phenom II X3 720 BE, (Xigmatek HDT-S1283), HD 5770 1GB DDR5, Corsair 4GB 800MHz CL5, WD Black 640GB, WD Blue 80GB, Samsung SyncMaster 20"
ansorgemartin
Intel 8080

Re: WIN7 - Administrátor nemá dostatečná pro práci s fotkami

Příspěvekod switch » stř 03. bře 2010 18:03:26

Podívat pod administrátorským účtem na vlastníka složky a případně ho změnit a přenastavit přístupová práva READ pro EVERYONE.
switch
Moderátor

Re: WIN7 - Administrátor nemá dostatečná pro práci s fotkami

Příspěvekod ansorgemartin » čtv 04. bře 2010 16:16:15

Vlastník složky je v pořádku. Jinak než pro účet obstarám práva tak musím udělat:
Vlastnosti -> Zabezpečení -> upřesnit -> vlastník (zde to píše nelze zobrazit aktuálního vlastníka???) -> upravit -> zvolím účet a aplikuji -> potom musím zavřít vlastnosti, znovu Vlastnosti -> Zabezpečení -> upravit -> přidat (musím ručně dopsat) -> požít

Až po tomhle hororu lze pracovat s souborem
Asus TA-D31 SE, Seasonic 500W, Gigabyte GA-MA770-UD3, AMD Phenom II X3 720 BE, (Xigmatek HDT-S1283), HD 5770 1GB DDR5, Corsair 4GB 800MHz CL5, WD Black 640GB, WD Blue 80GB, Samsung SyncMaster 20"
ansorgemartin
Intel 8080

Zpět na Operační systémy