ArcticCooling Accelero Twin Turbo Pro vaše zkušenosti

Chladiče procesorů, grafik, pevných disků, vodní chlazení, ...

ArcticCooling Accelero Twin Turbo Pro vaše zkušenosti

Příspěvekod koulesekutali » pát 30. črc 2010 7:05:41

Ahoj

máte někdo zkušenosti s tímto chladičem ArcticCooling Accelero Twin Turbo Pro? Zajímají mě teploty, hlučnost a instalace.

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=379

Chtěl bych si ho dát na Gigabyte GeForce 9800GT 512 MB

předem děkuji
Intel Core 2 Duo E6750, Gigabyte GA-EP45-DS4P (rev. 1.0), Ram 2x1GHz 800Mhz, Gigabyte GeForce 9800GT 512 MB
koulesekutali
Intel 4004

Re: ArcticCooling Accelero Twin Turbo Pro vaše zkušenosti

Příspěvekod ifkopifko » pát 30. črc 2010 8:30:37

Záleží na cene za akú ho môžeš mať. Bude to určite trochu hlučnejšie ako kombinácia Accelero S1 rev2 + 12 cm ventilátor (pomalobežný na cca 700-800RPM), ale dosť pravdepodobne aj lacnejšie a pohodlnejšie na inštaláciu (skompletizovať S1 rev2 s 12cm ventilátorom ale nie je žiadne umenie). Chladiaci výkon bude asi rovnaký.
Obrázek
ifkopifko
Moderátor

Příspěvekod koulesekutali » ned 01. srp 2010 9:30:33

děkuji za odpovědi..
Intel Core 2 Duo E6750, Gigabyte GA-EP45-DS4P (rev. 1.0), Ram 2x1GHz 800Mhz, Gigabyte GeForce 9800GT 512 MB
koulesekutali
Intel 4004

Příspěvekod Quaresma » ned 01. srp 2010 12:29:16

Snad este nejaky test oboch chladicov v porovnani:

http://en.expreview.com/2008/09/09/revi ... up?page=19

Vyzera to tak, ze stare dobre Accelero S1 bude po vsetkych strankach lepsou volbou nez Twin Turbo.

vetracik k S1 by mohol stacit nejaky lacnejsi Fractal, resp. ak si chces nieco malo priplatit, v Alfacompe maju bulk verzie NF-S12 800, co by bolo asi jedno z najlepsich /najtichsich a v ramci moznosti nie az tak drahych/ rieseni.
Obrázek * Nepresnívaj svoj život, ale ži tak, aby si prežíval svoje sny ! *
Quaresma
Intel Core 2 Duo

Příspěvekod ifkopifko » ned 01. srp 2010 12:52:48

Myslím že ten rozdiel je vcelku malý... ale zakladateľ vlákna sa pýtal na ArcticCooling Accelero Twin Turbo Pro. V tom teste je ArcticCooling Accelero Twin Turbo, ktoré má 80mm vetráky, zatiaľ čo verzia Pro má 92mm vetráky, takže bude trošku výkonnejšia. Ale v tom teste na S1 rev2 aj tak dali len obyčajný turbo module, kde sú zas len 80mm ventilátory. Výkon riešení Twin Turbo Pro vs S1rev2+12cmFAN bude zas zrejme dosť podobný... ako aj cena (teda ak kúpi nejaký lacnejší tak do 150,- Kč).
Obrázek
ifkopifko
Moderátor

Příspěvekod Quaresma » ned 01. srp 2010 13:18:05

Twin Turbo Pro som zial v zrovnani nikde nenasiel... V podstate je S1 s TM /co su ako pises rozmerovo obdobne vetraciky ako ma obyc. Twin Turbo/ stale vykonnejsie nez obyc. Twin Turbo...

...verzia PRO je mimo vacsich vetracikov i hmotnostne tahsia /hmotnostne/. PRO mi az napadne pripomina 2/3 konstrukciu chladicu Accelero Xtreme GTX280 /dokonca bude mat asi i tie iste vetraciky/, co je chladic, ktory by som skor neodporucil, ako odporucil...

Osobne som mal problem GTX280 v burne uchladit /a to bolo jadro celkom chladne/, avsak stabilna nebola /nieco sa muselo prehrievat, akonahle som pritvrdil na otackach vetraciku, vsetko bolo v poriadku/.

Vsak s 9800GT bude situacia zrejme odlisna, napriek tomu by som zvolil S1, nejaku dobu som ho na tejto karte /8800GT/ i mal a nemohol som si stazovat /hluk ziadny - cca 500RPM, teploty vyborne, co viac mozme chciet/...
Obrázek * Nepresnívaj svoj život, ale ži tak, aby si prežíval svoje sny ! *
Quaresma
Intel Core 2 Duo

Příspěvekod koulesekutali » ned 01. srp 2010 20:36:17

Dalo by se říct že twin turbo je novinka, když ho ještě neotestovali. Není o něm nikde ani zmínka, nebo hledám blbě :cry: Já si myslím, že rozhodně bude tižší než ten zákl. což je Zalman, na mě je až moc hlučný. Dalo by se říct, že jsem celý vnitřek case vyplnil ArcticCooling systémem, až na grafiku..

Neříkám, že ArcticCooling systémem je extra tichý, ale hlučný taky není :clap:

Tak nakonec jsem našel test jsem rád tak pro ty co to zajímá :
http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/16313-ac-accelero-twin-turbo-pro-tichy-vzdy-a-vsude?start=8
koulesekutali
Intel 4004

Zpět na Chladiče