Lenovo Y580 vypadá hodně dobře a půjde na něm i slušně hrát; určitě bych ale doporučil vzít variantu s Full HD displejem. Na českých eshopech jsem na verzi s 1366 × 768 sice nenarazil, ale nehledal jsem nijak důkladně a v USA se určitě prodává. Rozhodně nebrat, je to zlo.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H450060000001MZ5&Search=y580&SearchType=1N56 jsem v ruce neměl, takže nemůžu soudit; výkonem by měl být o něco málo slabší (GT 650M oproti GTX 660M u Lenova), výhodu bude mít v externím subwooferu – u minulé generace byl zvuk opravdu dobrý a tady to bude nejspíš stejné. Na recenzi na XNTB by se měl objevit někdy přes prázdniny, ale dřív než za měsíc to nebude.
A pak bych ještě zmínil Vaio S15. Do cenového limitu se vejde ve slabší konfiguraci úplně přesně, je to opět patnáctka (15,5") s FHD displejem; navíc nejspíš s maticí IPS, takže s lepšími barvami, kontrastem a pozorovacími úhly oproti Asusu i Lenovu. Nemůžu to říct s jistotou, v rukou jsem to neměl, ale minulá generace (Vaio SE) měla displej opravdu parádní. Výrazný bonus je u té S15 hmotnost jen 2 kg (a ano, i v batohu je ten rozdíl poznat) a tloušťka 24 mm; je to z dnes dostupných patnáctek jedna z opravdu mála, kterou bych se nebál doporučit i na každodenní přenášení do školy. Grafika je z jmenovaných tří nejslabší, GT 640M LE, ale na onlinovky by měla mít výkonu dost.
http://www.alza.cz/sony-vaio-s1511n3es-stribrny-d334055.htmMě osobně nejvíc láká ten S15 – záleží mi dost na mobilitě a dvoukilová patnáctka je prostě super; dokovací konektor bych taky ocenil... a taky se mi z té trojky nejvíc líbí designově

. Výkonem na tom ale bude o kus hůř než Asus N56 i Lenovo Y580, hlavně co se týče grafiky. Diablo 3 nebo většina onlinovek ale poběží na všech bez větších problémů; nemůžu se teď ale vyjádřit k záležitostem jako výdrž nebo zahřívání, nemám ani s jedním ze současných modelů osobní zkušenosti.
Edit: ještě je na trhu další hodně tenká patnáctka, Acer Aspire TimelineU M3. Ten bych ale moc nedoporučoval – nízkonapěťový procesor bude jinak docela silnou grafiku brzdit, zvlášť v nižších konfiguracích (navíc ty osazované procesory jsou minulá generace); rozlišení displeje to má nízké... navíc to má dost "gumové" tělo, když to chytnete za roh základny, tak se to dost ohýbá. Při častějším přenášení bych odhadnul, že časem umře základní deska kvůli mechanické námaze. Zase ale zdůrazňuju, že u ostatních diskutovaných typů tohle nemůžu posoudit, možná mají podobné problémy – neměl jsem je v ruce.